Barion Pixel
Hogyan segíthetsz a Karanténgenerációnak?
Workshop - Pedagógusoknak
Ismerd meg a forradalmi módszertant, mely coaching alapú kreatív eszközökkel segíti a gyermekek pandémia utáni regenerálódását

Nézz bele a Workshopba >> (VIDEÓ - Görgess lejjebb)

Te is tapasztalod, hogy ...

 • a környezetedben lévő gyerekek kibillentek az egyensúlyukból?
 • a gyerekek csendesebbek, nem beszélnek?
 • a lányok túl sok időt töltenek Instagramon és furcsa szokásokat kezdtek el kialakítani?
 • az alsósok félnek visszamenni az órákra?
 • ha valami nem sikerül nekik, azonnal feladják?
 • többet szorongnak, mint a pandémia előtti években?
 • a gyerekeken, a szülőkön és a pedagógusokon is szinte elviselhetetlen mértékű a nyomás?

Pedagógusként eszköztelennek érzed magad?

 • Gyakran kérdezed magadtól, hogyan építs sikeres, boldog gyerekközösségeket ebben a megterhelő időszakban?
 • Eleged van már a pandémia okozta rombolásból?
 • Szívesen csinálnál valami újat a gyerekekkel, de gyakorlatban eszköztelennek érzed magad?
 • Egyetemistaként még ijesztőbb, hogy ilyen körülmények között kell a pályádat elkezdeni?

Mit szólnál, ha valaki megmondaná, hogyan lehet a gyerekek érzelmeit kordában tartani, egy gyermeki hisztit akár egy mondattal kikapcsolni?
Teremtenél már egy kis nyugalmat magad körül?

Kíváncsi vagy, hogyan kezdj bele?

Csatlakozz a pandémiás helyzetre készített speciális programunkhoz! Inspirálódj és teremtsd meg a saját kreatív eszköztáradat, melyek elnavigálnak téged az érzelmi kilengések viharában! Tanuld meg a csoportodat biztonságot teremtve vezetni, egyszerűen elkészíthető és szerethető eszközök segítségével!

Vedd a kezedbe az irányítást!

Az elmúlt évben néhányszor elsodortak az események, segítünk neked abban, hogy visszavehesd az irányítást a mindennapokban.

Tapasztald meg, milyen érzés pedagógusként azonnal eredményeket elérni!

A pandémiás helyzetben megtapasztaltuk, milyen érzést azonnal átszervezni az életünket és egy nehezebb üzemmódra átállni. Most meg szeretnénk tanítani arra, hogy milyen érzés azonnal átszervezni az életedet, és – bármennyire lehetetlennek tűnik is – élményt adó üzemmódba kapcsolni.

Nem csak veled történik!

Minden közösségben – legyen az a családod, az osztályod vagy ovis csoportod – előfordulnak érzelmi kitörések. A düh, a félelem vagy a szomorúság, ugyanúgy életünk részei, mint a nyugalom, az önbizalom vagy kicsattanó öröm. Felnőttként talán már könnyebben felismered, kontrollálod vagy találsz lehetőséget ezeknek az érzelmeknek a módosítására. A gyermekek azonban még ösztönösen élik át ezeket, gyakran nem megfelelő viselkedésformával társítva. Az elmúlt másfél év turbulens élethelyzetei fel is erősíthették a nem elfogadható viselkedésformákat. Ha nincsenek a megfelelő eszközök a birtokodban, nem vagy elég felkészült és nem megfelelően reagálsz, az nem csak az adott szituációban, hanem hosszútávon is megnehezíti a nyugodt légkör kialakítását. Különösen nehéz ez most, mikor olyan helyzetben találjuk magunkat, ami az emberiség történetében példátlan. Emiatt nekünk felnőtteknek sem áll rendelkezésünkre olyan minta, amire támaszkodhatnánk és azonnal használhatnánk a körülöttünk lévő feszültségek csökkentésére, vagy éppen a szorongó gyerekek terhelésének enyhítésére.

Inspirálódj és teremtsd meg a saját kreatív eszköztáradat, melyek elnavigálnak téged az érzelmi kilengések viharában! Tanuld meg a csoportodat biztonságot teremtve vezetni, egyszerűen elkészíthető és szerethető eszközök segítségével!

A legutóbbi sikeres workshopot, most egy újabb modullal egészítettük ki!

Csatlakozz a pandémiás helyzetre készített speciális programunkhoz!

Időpont:

Négy modulból álló Workshop:
  2021.05.25. 18:00-19:30
    2021.05.26. 18:00-19:30
      2021.05.27. 18:00-19:30
        2021.05.28. 18:00-19:30

2021.05.29. – Extra alkalom, külön díjazással
„Do it yourself!” – Készítsd el a saját eszközeidet!

Helyszín
online előadás (ZOOM platformon keresztül)
Részvételi díj:
a workshop első 4 modulján összesen: 19.000 Ft.
Ez az összeg 1-4 fő részvételére jogosít fel.

Extra lehetőség: csoportos konzultációs alkalom

Többen kérték tőlünk, hogy a tréningen hallottak és az eszközök éles helyzetben történő alkalmazása közötti átmenetben támogassuk őket. Több megoldást is kipróbáltunk. Azt tapasztaljuk, hogy akik az éles helyzetek előtt – kiscsoportban, a mentorálásunk mellett – a saját eszközeiket is elkészítették, igazán sikeressé váltak a módszertan alkalmazásában. Sokaknak maradandó élményt jelentett ez az alkalom, és évekkel később éppúgy használják ezeket az eszközöket a saját életükben, mint az általuk vezetett gyerekcsoportokban. A képzés végén, ezért Számodra is biztosítjuk ugyanezt a lehetőséget. Ennek az extra alkalomnak a díja: 10000 Ft/fő.

Ismerkedj meg az érzelmi kilengések okaival és jellemzőivel!

Tisztában kell lenned azzal, mi zajlik le a gyermekekben és önmagadban! Ennek ismeretében pontosan tudni fogod, hogyan kezeld a problémás helyzeteket.

Szülőként, óvodapedagógusként, pedagógusként rengeteg elmélettel találkozhattál már, rengeteg tanácsot kaphattál már, azt viszont nem feltétlen mondták el, hogy az adott problémás helyzetben, a gyakorlatban mit csinálj? A worksopon a rövid elméleti háttér mellé kézzel fogható, gyakorlati eszközöket kapsz a kezedbe, melyeket a gyermekkel közösen elkészíthetve azonnal használhatsz! Az eszközök rutinszerű alkalmazásával pedig a problémás helyzetek számát tartósan lecsökkentheted!

Ismerj meg olyan, a gyereknevelés mindennapi kihívásaival és küzdelmeivel szemben azonnal
alkalmazható, kézzel fogható eszközöket, amivel már aznaptól csökkentheted a hétköznapok
feszültségeinek intenzitását és gyakoriságát.

indulj el az úton, tedd meg az első lépést most, RegisztrálJ!

Mi lesz a Workshopban? >> (1 perc)

Csak rajtad múlik!

Mind a pozitív, mind a negatív érzelmeknek megvan a maga szerepe az életünkben, nem lehet csak úgy megválni valamelyiktől, csak azért mert megnehezíti az életünket.El tudod azonban sajátítani, hogyan kezeld azokat a problémás helyzeteket, amikben eddig kapaszkodók nélkül elsodródtál. Sőt, köszönhetően a módszertanunk azonnali működésének, át is tudod adni a gyerekeknek már a következő napon, ugyanezt a készséget! Vegyél részt a workshopon és megmutatjuk neked, hogyan tudod hatékonyan segíteni a gyermekeket érzelmeik felismerésében, kifejezésében és kezelésében, mások érzelmeinek felismerésében és kezelésében, kapcsolataik kialakításában és fenntartásában, ezáltal egy támogató közösség létrehozásában!

Ki az előadó és mi a workshop programja?

Győri Ildikó – Pszichológus, édesanya.

Ildikó évekig nagyvállalatokkal dolgozott, munkavállalói motivációs rendszereket épített fel. Gyakorló anyukaként rájött, hogy a motivációra a családban is szükség van, így kidolgozott egy vidám eszközrendszert, ami a szülőknek segít a kisgyermekkor kihívásain átlendülni. Néhányat ezekből a Varázspálca Szakszerviz című mesekönyvben is bemutatott, gyakorlatban pedig nyaranta több száz gyermek készíti el és használja az Indulatvulkánokat vagy a Hangulathőmérőket.

Mikor a kisfia iskolás lett, találkozott a pedagógusokra nehezedő problémákkal, és megtapasztalta, hogy a gyerekek sokszor motiválatlanok és az osztályközösség sem minden esetben támogató. S-cool Days Osztálymentor Program néven összeállított egy programsorozatot, ami gyors és könnyen alkalmazható segítség a pedagógusok számára. A programot nem csak Magyarországon, hanem külföldi iskolákban is bevezették már. Segítségével mindenhol sikerült az agresszió szintjét csökkenteni, támogató hangulatot kialakítani a gyerekek között, megkönnyítve így a tanítók napi munkáját.

Munkatársaival, Családbarát Programok szervezését és lebonyolítását végezi több mint tíz éve. A nagyvállalati gyerekprogramokon eddig több mint 1.000 gyerek vett részt. Ezeknek a programoknak az átlagos visszajelzése 98%-os elégedettségű. A pandémia hónapjaiban sok munkavállalóhoz jutottak el előadásai, emellett a kreativneveles.hu facebook oldalán azonnal alkalmazható tippeket és trükköket osztott meg az érdeklődőkkel.

Coaching + Érzelmi intelligencia + Kreativitás

Tegyük megfoghatóvá a megfoghatatlant!

Coaching

Segítő, fejlesztő tevékenység, a meglévő erősségek azonosításával és fejlesztésével segíti a továbblendülést, a problémák megoldását.

Érzelmi intelligencia

Szűkebb értelembe véve, érzelmi intelligencia alatt az emocionális képességeket értjük, melyek a saját és mások érzelmeinek felismerésével, kezelésével és pozitív irányú módosításával kapcsolatosak. Tágabb értelemben bizonyos személyiségjellemzők, szociális képességek és motivációs tényezők is a fogalom alá tartoznak. Az érzelmi intelligencia fejleszthető!

Kreativitás

A kreativitás alkotóképességet, teremtőképességet jelent, amely során a különféle képességek szerveződése lehetővé teszi az elszigetelt tapasztalatok összekapcsolását, újszerű értelmezését és új formában történő megjelenését.
A kreatív megközelítések lehetővé teszik egy probléma több oldalról való megközelítését.

A workshop felépítése és témái

2021. május 25.

 • A gyermek szocializációja és tanulása
 • A társadalom, amibe beilleszkedik
 • Mi történt 2020-ban?
 • Érzelmi intelligencia mozgósítása a hangulathőmérő segítségével

2021. május 26.

 • Intelligencia elméletek
 • Érzelmi intelligencia mozgósítása az indulatvulkán segítségével
 • Módszertani háttér – „Biology first”
 • Módszertani háttér – Az eszközök működése
 • A módszertan fejlődési íve

2021. május 27.

 • Alap eszközök I. – Keretek
 • Alap eszközök II. – Skála
 • A komfortzónán kívül – Hüllőagyi működést kikapcsoló eszközök
 • Eszközök haladóknak – Motiváció, figyelem
 • Amikor baj van – Félelem, darabokra tört keretek, betegség

2021. május 28.

 • Közösségépítés a gyakorlatban
 • Hogyan alkalmazd csoportban az első három modul anyagát?
 • Hogyan csináld rövidtávon?
 • Hogyan csináld hosszútávon?

2021. május 29.

 • „Do it yourself!” – Készítsd el a saját eszközeidet!

Regisztráció

A workshop 4 egymásra épülő előadásból áll és kiegészíthető egy ötödik alkalommal, amikor elkészítünk együtt hármat a workshopon bemutatott eszközök közül.

 1. A megadott e-mail címre elküldjük neked a kiállított díjbekérőt!
 2. A workshop díjának megérkezése után (2021.05.21-ig!) minden regisztrált e-mailcímre elküldjük a ZOOM meetinghez való csatlakozás linkjét.
 3. A részvételhez a ZOOM program szükséges. Kérjük, töltsd le. A letöltés pontos menetéről tájékoztatást küldünk e-mailben.
 4. Részt veszel az online workshopon, és tudni fogod, hogyan kezelj problémás helyzeteket!

Még eddig tudsz jelentkezni:

nap
:
óra
:
perc
:
másodperc

Vélemények

Egy pedagógus

„Kedves Ildikó!
Nagyon szépen köszönöm, hogy részt vehettem ezeken az előadásokon. Mindenféleképpen be fogom építeni az iskolai oktatásba. A mai nap használtam is a hangulathőmérőt az online oktatás közben. Szokás szerint 8 órakor indítottam az órát, de előtte nem kötelező jelleggel, 7:45-től beszélgetőkörben kötetlenül beszélgettem a gyerekekkel. Egy kisfiú nagyon rossz kedvvel ült. Megkérdeztem, hogy érzi magát, megtudná mondani egy ötös skálán… Azt válaszolta, hogy – 2000. Ó, gondoltam magamban, hát most mi tévő legyek?  Feltettem azt a kérdést, mivel tudná javítani a hangulatát? Ha lefeküdhetne – ez volt a válasz. Azt válaszoltam, hogy feküdjön le húsz percre. Megköszönte és kilépett… Képzeld, 10 perc múlva visszajött és nagyon jó volt a kedve. Én annyit szeretnék neked mondani, hogy KÖSZÖNÖM! Azon a 10 percen nem múlik semmi.
Üdvözlettel : Gy. M.”

Két pedagógus hallgató

„Kedves Ildikó!
Köszönjük a lehetőséget és a gyakorlatban alkalmazható trükköket. A jövőre tekintettel, de már a gyerekek neveléséhez is nagyon hasznos dolgokat tudtunk meg. Már azt is kitaláltuk, hogy az első dolog, amivel a termünket “kidekoráljuk” az az osztályunk óriás vulkánja lesz! Összességében teljesen érthetőnek, a jelenre és a jövőre is sok területen felhasználhatónak bizonyultak számunkra az előadások! Köszönjük! Szép napot kívánunk!
V. és K.”

Vélemények

Eliza

Kedves Ildikó és Niki!

Bár még nagyon zöldfülű vagyok, mivel elsejétől kezdtem el dolgozni, mint óvodai iskolai szociális segítő, az biztos, hogy az előadáson bemutatott eszközöket fogom használni a munkám során. Személy szerint nem rajongok az online előadásokért, mert általában nagyon zord és sajnos sokszor nem jellemzi az interaktivitás, ez a sorozat, amit összeállítottatok valahogyan mégis más volt, mint a többi. A tudásotokkal, tapasztalatotokkal és személyiségetekkel megszínesítettétek ezt a 4 alkalmat.

Örülök, hogy részt vehettem rajta!

További jó és sikeres munkát kívánok nektek!

Kedves Ildi és Niki!
Köszönöm szépen a leveleket és felvételeket. Örülök, hogy részt tudtam venni a workshopon, köszönöm szépen a lehetőséget!
Nagyon jó és pozitív élmény volt és hasznos is volt számomra, mert:
– egy számomra új megközelítéssel, látásmóddal ismerkedtem meg:
“láthatóvá tenni a láthatatlant, megfoghatóvá a megfoghatatlant”
– gyakorlati tanácsokat adtatok nehéz helyzetekre, amik ugyan kis dolgoknak tűnnek, de ezeknek a helyzeteknek a jó kezelése kulcskérdés, akár egy tanóráról akár egy táboros hétről van szó
– pozitív megerősítést kaptam, hogy “jó úton járok” bizonyos dolgokban 🙂
Tetszett a felkészültségetek , az előadások felépítése és workshop személyes és közvetlen hangvétele és jó hangulata és az is , hogy volt lehetőség kérdezésre és beszélgetésre az előadások után.
Szép nyarat, jó táborozást és a munkátokhoz további sok sikert kívánok!
Szeretettel: Kati

Vélemények

Egy pszichológus hallgató

„Kedves Ildikó!
Nagyon örülök, hogy részt vehettem a workshopon, hasznos, gyakorlati tudásra tudtam szert tenni. Ezt a fajta kézzelfogható, gyakorlatias szemléletet nagyon hiányolom az egyetemi képzésről, úgyhogy emiatt még inkább úgy érzem, hogy megérte jelentkezni a workshopra. Érthető, követhető volt minden. A tábori beszámolók arról, hogy a gyerekek hogyan tudták alkalmazni a bemutatott eszközöket különösen színesítették az előadásokat. Az eszközök közül nagyon megtetszett az idő és feladatok számontartására szolgáló, motiváló kéz/láb rajzolgatás, valamint az Indulatvulkán, de borzasztó aranyosnak találtam a Vinnyogásmérőt is. Biztos vagyok benne, hogy tudom majd hasznosítani az elhangzottakat, köszönöm a lehetőséget!
Minden jót,
M.”

Téged várlak, ha tapasztalt óvodapedagógus, tanító, iskolapszichológus vagy

és úgy szeretnéd színesíteni az eszköztáradat, hogy a huszonegyedik századi gyerekektől érkező kihívásokra is legyenek válaszaid!

 • a gyermekeket a megfelelő érzelemkifejezés és viselkedés irányába terelni
 • csoportodban a nyugodt, támogató légkört megteremteni
 • a csoportodban az együttműködést, egymásra való odafigyelést elősegíteni
 • támogatni gyermekeket pozitív önbecsülésük kialakításában
 • gyermeket önmotiváció felé terelni

Ha velem tartasz a workshopon, a program végére…

Megismerkedhetsz egy nemzetközi szinten sikeres módszertannal:

 • Egy kommunikációs eszközrendszerrel, amely a legmodernebb tudományos irányzatokat ötvözi (pszichológia, coaching, neurobiológia)
 • Praktikus, kreatív, szimbólumokon alapuló eszközökkel, amelyeket későbbiekben mindenhol hasznosíthatsz (óvodai, iskolai, kortárs- és felnőtt csoportokban, egyéni foglalkozások során, szülőként saját gyermekeddel)
 • Tudni fogod, mi zajlik le a gyermekben a problémás helyzetekben és hogyan reagálj rá azonnal.

Miért ennyibe kerül?

Az elmúlt egy év próbára tett mindenkit. Szülőként, óvodapedagógusként, tanítóként, tanárként vagy csak szimplán emberkén, gyerekként is megviselt mindenkit az állandó félelem, készenléti állapot és a bizonytalanság. Tavaly nyáron, extrém módon megtapasztaltuk, mekkora segítség a nyári programunk azokban a közösségekben, amelyekben lehetőséget adtak rá. Sajnos, átéltük azt is, mekkora veszteség keletkezett ott, ahol az intézkedések elmosták a sok éve tartó nyári táborunkat. Azok a gyerekek, akik velünk nőttek fel, nem csak az ovis-, és osztálytársaiktól, hanem a nyári megszokott táborozós társaiktól is el lettek szakítva. Ebben a tanévben több olyan iskolában is újra munkába álltunk, ahol korábban dolgoztunk, de a régi osztályaink már elballagtak – egyszerűen azért, mert nehezebb lett a helyzet. Mindenkinek nehezebb most az életét szervezni. Sok a zökkenő, maradt a bizonytalanság. Nehéz elismerni és elfogadni, de most segítségre, kapaszkodóra van szükség. Nem azért, mert valaki nem jó szakember vagy nem jó szülő, hanem azért, mert extrém nehéz helyzetben kell helyt állni, nagyon hosszú ideje. Szeretnénk, ha a családok, óvodai vagy iskolai közösségek minél hamarabb kapnának konkrét segítséget ebben a nehéz évben és kihívásokkal teli helyzetben. Szeretnénk a lehető legtöbb kollégának segíteni, bárhol is dolgozzon az országban, ezért úgy döntöttünk, hogy online kurzust szervezünk, amelyen egy jegy áráért 4 fő vehet részt a 4 alkalmas workshopon. Hívd el barátaidat, kollégáidat, évfolyamtársaidat, bárkit, aki hasonló helyzetben van, mint te, és szeretne megoldást találni végre! Az egyes modulok tartalmát rögzítjük, és fél évig minden résztvevő korlátlanul visszahallgathatja.

Fontos információ

A workshopon bemutatott kommunikációs eszközök csupán ötletek. Minden család, óvoda, iskola a saját maga realitásának, kedvének, stílusának megfelelően tudja ezeket módosítani. Erre szeretnénk ösztönözni. A hallottak nem képezik semmiképpen részét pszichoterápiának: kommunikációs eszközök, a jó hangulat fenntartására alkalmasak. Ha valakinél a családban probléma merül fel és segítségre szorul a mentális egészség fenntartása terén, haladéktalanul fel kell keresni a család orvosát, pszichiátert vagy
klinikai szakpszichológust.