Barion Pixel
Így tegyél nyugalmat a Karácsonyfa alá!
Matricacsomag és e-book
Limitált darabszámban

E-book és Falmatrica csomag
(limitált darabszámban - 150db)

Ha Te is nyugalmat teremtenél otthon még karácsony előtt, éppen időben vagy!

A Hangulathőmérő és az Indulatvulkán együttes alkalmazásával a békés pillanatokat szó szerint gyerekjáték lesz megteremteni.

A falmatrica csomag tartalmaz egy-egy Indulatvulkánt és Hangulathőmérőt, fiús és kislányos figurákkal. Az e-book-ot elolvasva megtudod, hogyan használd. Ha a vidám eszköz mögötti módszertanra is kíváncsi vagy, azt is megtalálod a könyvben. Ha a jó hangulat megteremtése izgat inkább, akkor csak tedd ki egy jól látható hőmérőre a falmatricát, és kezdjétek el mérni a gyerekek aktuális hangulatát. Érezzétek jól magatokat!

Az egyik gyerek hisztizik, mert most akar csokit? A másik dühöng, hogy nem sikerült neki elsőre a rajz? Te pedig unod, hogy újra fel kell emelned a hangod, mert nem hallják meg, amikor szépen kéred őket?

Szeretnél egy kis nyugalmat végre? Előre fázol attól, hogy a helyzet télen, és a karácsonyi készülődéskor csak rosszabb lesz?

Úgy érzed magad vasárnap délutánra, mintha vulkánkitörés söpört volna végig a lakásban, elpusztítva minden lelkesedésedet, felégetve a jókedvedhez visszavezető utat?

A Hangulathőmérő és az Indulatvulkán otthon vagy a közösségben alkalmazva jelentősen lecsökken a feszültséget, indulatokkal teli helyzetek kialakulását.

A Hangulathőmérő és az Indulatvulkán otthon vagy a közösségben alkalmazva jelentősen lecsökken a feszültséget, indulatokkal teli helyzetek kialakulását.

A csomag tartalma:
– 1db Indulatvulkán ebook és
– 4 db falmatrica (egy-egy fiú és lány Hangulathőmérő és Indulatvulkán).

A falmatrica ragasztás nélkül marad a falon, nem hagy nyomot, így a lakás, vagy tanterem bármelyik részén kényelmesen elhelyezhető. Javasoljuk, hogy szemmagasságban tegyétek ki, mert akkor a gyerekben rögzül az eszköz és még könnyebben használja.

Ha az Indulatvulkán és Hangulathőmérő használata érdekel, itt találsz hozzá ingyenes hanganyagot:

https://soundcloud.com/user-739948542-465014456/gyori-ildiko-hangulat-homero-hasznalata-kozossegben/s-0rjdj84VrUk

Egy anyuka visszajelzése:

„Rendesen bevágta a duzzogást. Megkérdeztem automatikusan, mint régen, hogy mi a baj. Nem választolt – épp úgy történt, ahogy előre mondtad. Tovább duzzogott. Aztán megkérdeztem azt, amit Te javasoltál, és már válaszolta is, hogy mitől lenne jobb kedve. Tovább léptünk egy perc alatt. Hihetetlen vagy! Köszönöm szépen!”

Indulatvulkán

részlet a könyvből:  “Felbátorodva az öltözködés kihívásaival való sikeres megküzdésen, következett az akkor életünk legsarkalatosabb pontja, a hiszti, dühkitörés, és az indulatok megfékezése. Ez a helyzet nem csak a gyereket jellemezte, hanem, sajnos engem is. Annak ellenére, hogy nem volt gyakori vendég nálunk, a düh okozta kitörések megkeserítették főleg az én mindennapjaimat. Sok éve gondolkodtam a megfékezésük lehetőségén, amikor beugrott, hogy leginkább egy vulkánkitörés szimbolizálja számomra a helyzetet. Valakiben, mélyen, belül forrong a düh és elindul felfelé. A kitörésig vezető úton egyre fokozódik a feszültség, majd, a külvilág számára megjósolhatatlan pillanatban és erővel egyszer csak elszabadul. Mindent és mindenkit letarol a környezetében. Megszületett tehát az eszközrendszer másik alakja, az „Indulatvulkán”. A fő feladata jelezni gazdája feszültségi fokát, és az előtt értesíteni a külvilágot, mielőtt felrobbanna. Ma is a fejemben vannak azok az esti „Fogmosás-sztorik”, amikor a fiam kerget a lakásban az indulat vulkánnal, és kérdezi, hányadik kérésnél fog az én vulkánom kitörni, ha még mindig nem mosta meg?”

Vulkánt készíthettek otthon, csak a fantázia, vagy a rendelkezésre álló alapanyagok szabnak határt Nektek. Ha könnyebb Nektek mesével együtt bevezetni, akkor a Varázspálca Szakszerviz és főhőse, Danó a segítségetekre lesz. Az Indulatvulkánról és a Hangulathőmérőről írt mesék mellett találtok a könyvben 3 más nehéz témához mesés megoldást: belső erő, kitartás és bocsánatkérés. Mindháromból sokunknak elkérne extra töltés a mai világban. A mese abban segít, hogy olyan témáról beszélgess könnyedén a gyerekeddel, ami felnőttként sem könnyű. A könyvet itt rendelhetitek meg.

Ha kipróbáltátok, írjátok meg, milyen volt? Írd meg itt!

Csak rajtad múlik!

Mind a pozitív, mind a negatív érzelmeknek megvan a maga szerepe az életünkben, nem lehet csak úgy megválni valamelyiktől, csak azért mert megnehezíti az életünket.El tudod azonban sajátítani, hogyan kezeld azokat a problémás helyzeteket, amikben eddig kapaszkodók nélkül elsodródtál. Sőt, köszönhetően a módszertanunk azonnali működésének, át is tudod adni a gyerekeknek már a következő napon, ugyanezt a készséget! Megmutatjuk neked, hogyan tudod hatékonyan segíteni a gyermekeket érzelmeik felismerésében, kifejezésében és kezelésében, mások érzelmeinek felismerésében és kezelésében, kapcsolataik kialakításában és fenntartásában, ezáltal egy támogató közösség létrehozásában!

A szerző

Győri Ildikó – Pszichológus, édesanya.

Ildikó évekig nagyvállalatokkal dolgozott, munkavállalói motivációs rendszereket épített fel. Gyakorló anyukaként rájött, hogy a motivációra a családban is szükség van, így kidolgozott egy vidám eszközrendszert, ami a szülőknek segít a kisgyermekkor kihívásain átlendülni. Néhányat ezekből a Varázspálca Szakszerviz című mesekönyvben is bemutatott, gyakorlatban pedig nyaranta több száz gyermek készíti el és használja az Indulatvulkánokat vagy a Hangulathőmérőket.

Mikor a kisfia iskolás lett, találkozott a pedagógusokra nehezedő problémákkal, és megtapasztalta, hogy a gyerekek sokszor motiválatlanok és az osztályközösség sem minden esetben támogató. S-cool Days Osztálymentor Program néven összeállított egy programsorozatot, ami gyors és könnyen alkalmazható segítség a pedagógusok számára. A programot nem csak Magyarországon, hanem külföldi iskolákban is bevezették már. Segítségével mindenhol sikerült az agresszió szintjét csökkenteni, támogató hangulatot kialakítani a gyerekek között, megkönnyítve így a tanítók napi munkáját.

Munkatársaival, Családbarát Programok szervezését és lebonyolítását végezi több mint tíz éve. A nagyvállalati gyerekprogramokon eddig több mint 1.000 gyerek vett részt. Ezeknek a programoknak az átlagos visszajelzése 98%-os elégedettségű. A pandémia hónapjaiban sok munkavállalóhoz jutottak el előadásai, emellett a kreativneveles.hu facebook oldalán azonnal alkalmazható tippeket és trükköket osztott meg az érdeklődőkkel.

Coaching + Érzelmi intelligencia + Kreativitás

A pszichológus általában egy folyamat végén találkozik a gyerekekkel, akkor, amikor baj van!

verekszik az iskolában, nem tudja megfékezni a dühkitöréseit, vagy éppen szorong, és sok esetben már testi tüneteket is mutat: megy a hasa, hány, pánikrohamai vannak. Ha már itt tartunk, a gyerek felhőtlen gyerekkorának sok hónapja elveszett,és még további hónapokra szükség lesz, mire újra magára talál – feltéve, ha a család szakemberhez fordul, és közülük olyanra aakd, aki érdemben segíteni tud.
 
Addigra viszont a gyerek életéből hónapok, a családi kasszából vagyonok mennek el értelmetlenül.
Ezek közül a problémák közül sok megelőzhető lenne, ha a folyamat legelején megkérdezné valaki a pszichológust. Ha a család eszközt kér és kap idejekorán, a felmerülő düh hatékony kezelésére, a betegségig sokkal kevesebb gyerek jutna el. Évekig tartó küzdelmet lehet megelőzni gyerek és szülő számára, ha valaki az első jelnél veszi a fáradtságot, és kipróbálja, hogyan lehetne a 21. századnak megfelelő gyors, hatékony megoldással megfékezni a negatív érzelmek térnyerését a családi béke rovására.

Ha valamikor, Karácsonykor ez igazán aktuális lenne.

Karácsony a varázslat és a csodák ideje. Azért, hogy a családi béke jó része fennmaradjon az ünnepek után is, talán érdemes kipróbálni ezt a két eszközt, amelyről a  pedagógusok, és szülők, akikkel együtt dolgozunk gyakran így nyilatkoznak: “és akkor megtörtént a csoda”….
Ha megkapnád ezt a két eszköz, és csak 1 percet kellene a használatukra fordítanod minden nap, megtennéd a gyerek boldogsága érdekében?
Ha tudod, hogy mindkét eszközzel a gyerek önfegyelmét, onkontrollját fejleszted, és segítesz neki az érzelmei felismerésében, szükség esetén kordában tartásában, kipróbálnád?
Ha tudod, hogy mindez hosszú leckéztetések nélkül, vidám figurák segítségével is megoldható, belevágnál?

Békés, Boldog Karácsonyt !