Barion Pixel
Kretívnevelés Falmatrica Csomag
Ragasztás nélkül

Falmatrica csomag
(limitált darabszámban)
4 x 1.990 Ft

A Hangulat Hőmérő és az Indulatvulkán otthon vagy a közösségben alkalmazva jelentősen lecsökken a feszültséget, indulatokkal teli helyzetek kialakulását.

A csomag tartalma 4 db falmatrica (egy-egy fiú és lány Hangulat Hőmérő és Indulatvulkán).

A falmatrica ragasztás nélkül marad a falon, nem hagy nyomot, így a lakás, vagy tanterem bármelyik részén kényelmesen elhelyezhető. Javasoljuk, hogy szemmagasságban tegyétek ki, mert akkor a gyerekben rögzül az eszköz és még könnyebben használja.

Ha az Indulatvulkán és Hangulathőmérő használata érdekel, itt találsz hozzá ingyenes hanganyagot:

Ha a módszertan és annak pszichológiai háttere bővebben érdekel, akkor itt tudod letölteni az Indulatvulkánról írott szakkönyvet:

Indulatvulkán

Felbátorodva az öltözködés kihívásaival való sikeres megküzdésen, következett az akkor életünk legsarkalatosabb pontja, a hiszti, dühkitörés, és az indulatok megfékezése. Ez a helyzet nem csak a gyereket jellemezte, hanem, sajnos engem is. Annak ellenére, hogy nem volt gyakori vendég nálunk, a düh okozta kitörések megkeserítették főleg az én mindennapjaimat. Sok éve gondolkodtam a megfékezésük lehetőségén, amikor beugrott, hogy leginkább egy vulkánkitörés szimbolizálja számomra a helyzetet. Valakiben, mélyen, belül forrong a düh és elindul felfelé. A kitörésig vezető úton egyre fokozódik a feszültség, majd, a külvilág számára megjósolhatatlan pillanatban és erővel egyszer csak elszabadul. Mindent és mindenkit letarol a környezetében. Megszületett tehát az eszközrendszer másik alakja, az „Indulatvulkán”. A fő feladata jelezni gazdája feszültségi fokát, és az előtt értesíteni a külvilágot, mielőtt felrobbanna. Ma is a fejemben vannak azok az esti „Fogmosás-sztorik”, amikor a fiam kerget a lakásban az indulat vulkánnal, és kérdezi, hányadik kérésnél fog az én vulkánom kitörni, ha még mindig nem mosta meg?

Vulkánt készíthettek otthon, csak a fantázia, vagy a rendelkezésre álló alapanyagok szabnak határt Nektek. Megvásárolhatjátok a kreativneveles.hu eszköztárának „Indulatvulkánját” is (link).  Ha kipróbáltátok, írjátok meg, milyen volt? Ha könnyebb Nektek mesével együtt bevezetni, akkor a Varázspálca Szakszerviz és főhőse, Danó a segítségetekre lesz. A könyvet itt rendelhetitek meg

Hangulathőméő

– Mi volt ma az óvodában?
– Semmi.
– Mi volt ma az iskolában?
– Semmi.

Ismerős a párbeszéd? Őszintén szólva, ez a mi kapcsolatunkban sosem volt jellemző,mert a korán, és megfelelő rutinnal bevezetett esti beszélgetéseknek hála, mindig mindenről tudtam, ami a gyerek életében számára fontos volt, vagy éppen kérdéseket okozott, mert nem értette az adott helyzetet. A környezetében lévő gyerekek é felnőttek viselkedésének megértése, kódolása okozott azonban néha fejtörést. Feszültséget oldottunk, amikor egy jó barát rosszul viselkedett és bántotta, vagy éppen két gyerkőc verekedett össze az ovis csoportban. Az érzelmekről beszélgetni nehéz, de az érzelmek hőfokát már egy gyerek is jól érzékeli. Ezekre a helyzetekre készült el a „Hangulat Hőmérő”, amelynek segítségével a saját és a társai érzéseit, hangulatait is ki tudja fejezni, meg tudja fejteni szinte minden gyerek. Készítsétek el, és írjátok meg, Nálatok hogyan működött.

Csak rajtad múlik!

Mind a pozitív, mind a negatív érzelmeknek megvan a maga szerepe az életünkben, nem lehet csak úgy megválni valamelyiktől, csak azért mert megnehezíti az életünket.El tudod azonban sajátítani, hogyan kezeld azokat a problémás helyzeteket, amikben eddig kapaszkodók nélkül elsodródtál. Sőt, köszönhetően a módszertanunk azonnali működésének, át is tudod adni a gyerekeknek már a következő napon, ugyanezt a készséget! Megmutatjuk neked, hogyan tudod hatékonyan segíteni a gyermekeket érzelmeik felismerésében, kifejezésében és kezelésében, mások érzelmeinek felismerésében és kezelésében, kapcsolataik kialakításában és fenntartásában, ezáltal egy támogató közösség létrehozásában!

A szerző

Győri Ildikó – Pszichológus, édesanya.

Ildikó évekig nagyvállalatokkal dolgozott, munkavállalói motivációs rendszereket épített fel. Gyakorló anyukaként rájött, hogy a motivációra a családban is szükség van, így kidolgozott egy vidám eszközrendszert, ami a szülőknek segít a kisgyermekkor kihívásain átlendülni. Néhányat ezekből a Varázspálca Szakszerviz című mesekönyvben is bemutatott, gyakorlatban pedig nyaranta több száz gyermek készíti el és használja az Indulatvulkánokat vagy a Hangulathőmérőket.

Mikor a kisfia iskolás lett, találkozott a pedagógusokra nehezedő problémákkal, és megtapasztalta, hogy a gyerekek sokszor motiválatlanok és az osztályközösség sem minden esetben támogató. S-cool Days Osztálymentor Program néven összeállított egy programsorozatot, ami gyors és könnyen alkalmazható segítség a pedagógusok számára. A programot nem csak Magyarországon, hanem külföldi iskolákban is bevezették már. Segítségével mindenhol sikerült az agresszió szintjét csökkenteni, támogató hangulatot kialakítani a gyerekek között, megkönnyítve így a tanítók napi munkáját.

Munkatársaival, Családbarát Programok szervezését és lebonyolítását végezi több mint tíz éve. A nagyvállalati gyerekprogramokon eddig több mint 1.000 gyerek vett részt. Ezeknek a programoknak az átlagos visszajelzése 98%-os elégedettségű. A pandémia hónapjaiban sok munkavállalóhoz jutottak el előadásai, emellett a kreativneveles.hu facebook oldalán azonnal alkalmazható tippeket és trükköket osztott meg az érdeklődőkkel.

Coaching + Érzelmi intelligencia + Kreativitás