Barion Pixel
Van kiút az indulatok fogságából!
Megoldás Szülőknek és Pedagógusoknak!

Az Indulatvulkán otthon vagy a közösségben alkalmazva jelentősen lecsökken a feszültséget, indulatokkal teli helyzetek kialakulását.

Az iskolák, és az iskolarendszer körül forrott a hangulat az elmúlt években. Sok szülő keresi a gyermekének a lehető legjobb megoldást:

 • Magániskolába vigyem, vagy maradjon az állami rendszerben?
 • Ha magániskola, melyik osztályban váltsak?
 • Iskola után  csak edzésre járjon, vagy angolra is?
 • Mit tegyek, ha kreatív a gyerek, és az iskolában csak kevés idő jut ennek a képességének a fejlesztésére?
 • Izgő-mozgó a gyerekem. Milyen iskolában fogja jól érezni magát?
 • Hogyan tervezzem az életét? 8+4? 6+6? 4+8? Mikor teszek jót vele?

Hosszan folytathatnánk  a sort.

Hogyan tapasztalják meg a bizonytalanságot a szülők?

 • Nehéz motiválni a gyerekeket.
 • Nincs kedve iskolába menni.
 • Ha nem sikerül neki elsőre valami, inkább azonnal feladja.
 • Nehezen lehet rávenni őket hosszabb odafigyelést igénylő feladatok megoldására.
 • Szeretnénk jó iskolába adni, biztos jövő reményében, de nem érezzük, mit jelent a „jó iskola” a gyerek jövője szempontjából ebben a változásokkal teli világban.

Egy anyuka visszajelzése
„Rendesen bevágta a duzzogást. Megkérdeztem automatikusan, mint régen, hogy mi a baj. Nem választolt – épp úgy történt, ahogy előre mondtad. Tovább duzzogott. Aztán megkérdeztem azt, amit Te javasoltál, és már válaszolta is, hogy mitől lenne jobb kedve. Tovább léptünk egy perc alatt. Hihetetlen vagy! Köszönöm szépen!”

Mit tapasztalnak a pedagógusok?

 • Nem figyelnek a gyerekek az órán, nem tudnak figyelni.
 • Könnyen feladják a munkát, pedig még szinte bele sem kezdtek.
 • Látványosan unatkoznak.
 • Nem minden esetben fogadnak szót.

Indulatvulkán

részlet a könyvből:  “Felbátorodva az öltözködés kihívásaival való sikeres megküzdésen, következett az akkor életünk legsarkalatosabb pontja, a hiszti, dühkitörés, és az indulatok megfékezése. Ez a helyzet nem csak a gyereket jellemezte, hanem, sajnos engem is. Annak ellenére, hogy nem volt gyakori vendég nálunk, a düh okozta kitörések megkeserítették főleg az én mindennapjaimat. Sok éve gondolkodtam a megfékezésük lehetőségén, amikor beugrott, hogy leginkább egy vulkánkitörés szimbolizálja számomra a helyzetet. Valakiben, mélyen, belül forrong a düh és elindul felfelé. A kitörésig vezető úton egyre fokozódik a feszültség, majd, a külvilág számára megjósolhatatlan pillanatban és erővel egyszer csak elszabadul. Mindent és mindenkit letarol a környezetében. Megszületett tehát az eszközrendszer másik alakja, az „Indulatvulkán”. A fő feladata jelezni gazdája feszültségi fokát, és az előtt értesíteni a külvilágot, mielőtt felrobbanna. Ma is a fejemben vannak azok az esti „Fogmosás-sztorik”, amikor a fiam kerget a lakásban az indulat vulkánnal, és kérdezi, hányadik kérésnél fog az én vulkánom kitörni, ha még mindig nem mosta meg?”

Vulkánt készíthettek otthon, csak a fantázia, vagy a rendelkezésre álló alapanyagok szabnak határt Nektek. Ha könnyebb Nektek mesével együtt bevezetni, akkor a Varázspálca Szakszerviz és főhőse, Danó a segítségetekre lesz. Az Indulatvulkánról és a Hangulathőmérőről írt mesék mellett találtok a könyvben 3 más nehéz témához mesés megoldást: belső erő, kitartás és bocsánatkérés. Mindháromból sokunknak elkérne extra töltés a mai világban. A mese abban segít, hogy olyan témáról beszélgess könnyedén a gyerekeddel, ami felnőttként sem könnyű. A könyvet itt rendelhetitek meg.

Ha kipróbáltátok, írjátok meg, milyen volt? Írd meg itt!

Csak rajtad múlik!

Mind a pozitív, mind a negatív érzelmeknek megvan a maga szerepe az életünkben, nem lehet csak úgy megválni valamelyiktől, csak azért mert megnehezíti az életünket.El tudod azonban sajátítani, hogyan kezeld azokat a problémás helyzeteket, amikben eddig kapaszkodók nélkül elsodródtál. Sőt, köszönhetően a módszertanunk azonnali működésének, át is tudod adni a gyerekeknek már a következő napon, ugyanezt a készséget! Megmutatjuk neked, hogyan tudod hatékonyan segíteni a gyermekeket érzelmeik felismerésében, kifejezésében és kezelésében, mások érzelmeinek felismerésében és kezelésében, kapcsolataik kialakításában és fenntartásában, ezáltal egy támogató közösség létrehozásában!

A szerző

Győri Ildikó – Pszichológus, édesanya.

Ildikó évekig nagyvállalatokkal dolgozott, munkavállalói motivációs rendszereket épített fel. Gyakorló anyukaként rájött, hogy a motivációra a családban is szükség van, így kidolgozott egy vidám eszközrendszert, ami a szülőknek segít a kisgyermekkor kihívásain átlendülni. Néhányat ezekből a Varázspálca Szakszerviz című mesekönyvben is bemutatott, gyakorlatban pedig nyaranta több száz gyermek készíti el és használja az Indulatvulkánokat vagy a Hangulathőmérőket.

Mikor a kisfia iskolás lett, találkozott a pedagógusokra nehezedő problémákkal, és megtapasztalta, hogy a gyerekek sokszor motiválatlanok és az osztályközösség sem minden esetben támogató. S-cool Days Osztálymentor Program néven összeállított egy programsorozatot, ami gyors és könnyen alkalmazható segítség a pedagógusok számára. A programot nem csak Magyarországon, hanem külföldi iskolákban is bevezették már. Segítségével mindenhol sikerült az agresszió szintjét csökkenteni, támogató hangulatot kialakítani a gyerekek között, megkönnyítve így a tanítók napi munkáját.

Munkatársaival, Családbarát Programok szervezését és lebonyolítását végezi több mint tíz éve. A nagyvállalati gyerekprogramokon eddig több mint 1.000 gyerek vett részt. Ezeknek a programoknak az átlagos visszajelzése 98%-os elégedettségű. A pandémia hónapjaiban sok munkavállalóhoz jutottak el előadásai, emellett a kreativneveles.hu facebook oldalán azonnal alkalmazható tippeket és trükköket osztott meg az érdeklődőkkel.

Coaching + Érzelmi intelligencia + Kreativitás

Egy anyuka mesélte:

„Rendesen bevágta a duzzogást. Megkérdeztem automatikusan, mint régen, hogy mi a baj. Nem választolt – épp úgy történt, ahogy előre mondtad. Tovább duzzogott. Aztán megkérdeztem azt, amit Te javasoltál, és már válaszolta is, hogy mitől lenne jobb kedve. Tovább léptünk egy perc alatt. Hihetetlen vagy! Köszönöm szépen!”

Egy pedagógus története:

„Ma reggel “élesítettük” a hangulathőmérőket, s egyszerűen CSODA történt! <3 Ahogyan érkeztek sorban, kértem tőlük, állítsák be, hogyan érzik magukat ma reggel. Velem együtt hárman voltunk, akik középen helyeztük el a csúszkát. Matek órával kezdtünk, remek tempóban dolgoztunk, minden tervezett feladatot elvégeztünk, ilyen nem történt, mióta ez az évünk elkezdődött. Óra végén igazítottunk a hőmérőinken, mindenki a legfelső szintre került, ők maguk is megfogalmazták, hogy ez most milyen jó. Szóval hajrá, ne féljetek bevezetni, ez egy valóságos varázspálca nekünk!” ?

Én a pedagógus expon találkoztam először veletek. Gyógypedagógus vagyok, sok SNI/BTMN gyerekkel talàlkozom akinek magatartászavara van. Vásároltam két hőmérőt (fiu/làny) amit ki is tettem a rendelőmbe és a gyerekek egyből rátapadtak. Én nagyon örülnék elméleti háttéranyagnak és mintáknak!!! Szupernek találom a dolgaitokat. —

Használd együtt:
EBOOK + MATRICA CSOMAG

A Hangulathőmérő és az Indulatvulkán otthon vagy a közösségben alkalmazva jelentősen lecsökken a feszültséget, indulatokkal teli helyzetek kialakulását.

A csomag tartalma 4 db falmatrica (egy-egy fiú és lány Hangulathőmérő és Indulatvulkán).

A falmatrica ragasztás nélkül marad a falon, nem hagy nyomot, így a lakás, vagy tanterem bármelyik részén kényelmesen elhelyezhető. Javasoljuk, hogy szemmagasságban tegyétek ki, mert akkor a gyerekben rögzül az eszköz és még könnyebben használja.

Ha az Indulatvulkán és Hangulathőmérő használata érdekel, itt találsz hozzá ingyenes hanganyagot:
https://soundcloud.com/user-739948542-465014456/gyori-ildiko-hangulat-homero-hasznalata-kozossegben/s-0rjdj84VrUk

Falmatrica csomag
(limitált darabszámban)
+
EBOOK

együtt